Nieuws

Mini-workshop over contact (toegevoegd: 6 oktober 2019)

Een workshop over contact speciaal gericht op instellingen en bedrijven is ontwikkeld. Deelnemers worden in de korte training over ‘contact 2.0’ uitgenodigd om zonder hulpmiddelen of apparaten met elkaar op een dieper niveau contact aan te gaan. Lees hier meer.

Veroniek Kerssemakers nieuwe ambassadeur (toegevoegd: 27 september 2019)

Mevrouw Veroniek Kerssemakers is gisteren toegetreden tot het team van ambassadeurs van Stichting Hapsis Utrecht. We zijn erg blij met Veroniek erbij! Ze is ook werkzaam in andere zorginstellingen en is haptotherapeute.

Maker logo exposeert in Het Hapsis Huis met beelden (toegevoegd: 18 september 2019)

De maker van ons beeldmerk, Jan Pijpker, zal in maart binnen ons project Het Hapsis Huis met zijn beeldhouwkunst exposeren. Iedereen is bij de tentoonstelling welkom. Alle gegevens ervan staan hier vermeld op de website van het project.

Presentatie TastTasje van Passend Lezen (toegevoegd: 3 september 2019)

Het Hapsis Huis opent in oktober de deuren in Utrecht voor een presentatie van het TastTasje van Passend Lezen. Het TastTasje is bedoeld om ouders van kinderen met een visuele beperking te informeren om hun kind van jongs af aan kennis te kunnen laten maken met voelboekjes en andere aangepaste leesvormen zoals audio en braille. Lees meer bij Het Hapsis Huis.

Nieuwe informatieavond over haptonomie (toegevoegd: 9 augustus 2019)

Maandagavond 7 oktober wordt binnen één van onze projecten een nieuwe informatieve bijeenkomst over haptonomie en haptotherapie georganiseerd in Utrecht. Ook over scholing in haptonomie kunnen vragen worden gesteld. De toegang is gratis en opgave nodig. Lees hier meer in ons Kennisweb haptonomie.

Webpagina voor uitingen in de pers (toegevoegd: 29 juni 2019)

In verband met de komende informatieavond in ons project School voor Vrije Haptonomie en de aankomende tentoonstelling in Het Hapsis Huis is er een webpagina aangemaakt met wat uitingen in de pers. Ook in de verdere toekomst komen daarop uitingen te staan. De pagina is hier te vinden.

Voelende geometrie van Barst! Keramiek in Het Hapsis Huis (toegevoegd: 24 mei 2019)

Op zaterdag 6 en zondag 7 juli opent Het Hapsis Huis de deuren in Utrecht met een tentoonstelling van Barst! Keramiek (Frank van Os). Na deze expositie wordt in Het Hapsis Huis nog een tentoonstelling verwacht met dynamisch organische beelden van kunstenaar Jan Pijpker.

Foto’s en video’s ‘Beelden in het groen’ van Jan Pijpker (toegevoegd: 12 mei 2019)

Van de expositie ‘Beelden in het groen’ van de maker van onder andere ons logo Jan Pijpker zijn in verband met ons project Het Hapsis Huis wat foto’s en video’s gemaakt die hier te zien zijn. Verwacht wordt dat de kunstenaar in Utrecht over een jaar of twee in Het Hapsis Huis met zijn beelden zal exposeren.

Expositie ‘Beelden in het groen’ van Jan Pijpker (toegevoegd: 12 april 2019)

Kunstenaar Jan Pijpker, maker van ons logo en het beeld van het Kennisweb haptonomie, exposeert op zaterdag 11 en zondag 12 mei 2019 tussen 14.00 en 17.00 uur bij The school of New Directions in Gieten. Omdat de productieve kunstenaar zelden exposeert mag deze uitnodiging gelden als bijzonder. Komt allen!

Bij het geweld op het 24 Oktoberplein Utrecht (toegevoegd: 18 maart 2019)

We zijn geschrokken van het geweld in de sneltram eerder vandaag op het 24 Oktoberplein in Kanaleneiland in Utrecht; zo vlakbij ons. We leven mee met de slachtoffers en hun familie en vrienden. Het is onze verbinding die ons weer tot het volle leven brengen mag.

Nieuwe podcast beschouwt affectiviteit (toegevoegd: 6 maart 2019)

Binnen ons project HaptonomieNet is een podcast gemaakt over een bijzondere studie van filosoof Michel Henry. De podcast over affectiviteit kon worden gemaakt mede dankzij haptotherapeut en oud-hoofdredacteur van het vaktijdschrift Haptonomisch Contact Wim Laumans en producent van luisterplezier SPRTV Productions.

Speciale pagina voor de podcasts van HaptonomieNet (toegevoegd: 21 januari 2019)

Voor de podcasts van HaptonomieNet bestaat sinds kort een aparte pagina op de site van HaptonomieNet. HaptonomieNet informeert abonnees via e-mail over haptonomie en aanverwante onderwerpen. De podcasts worden ook daarin onder de aandacht gebracht. De audioproducties worden gemaakt in samenwerking met SPRTV Productions in Zoetermeer.

Vanaf april betaald parkeren in Eemstraat (toegevoegd: 10 januari 2019)

Per 1 april 2019, en dit is geen grap, geldt er behalve op zondag betaald parkeren in de Eemstraat. Het ‘rayon Rivierenwijk’ loopt vanaf april tot en met die straat. In de directe omgeving van de Eemstraat blijven mogelijkheden voor vrij parkeren bestaan.

Nieuw jasje voor het Kennisweb haptonomie (toegevoegd: 29 december 2018)

De nieuwe illustratie van ons Kennisweb haptonomie, een duiding van onze verbinding tot al het leven, is van de hand van kunstenaar Jan Pijpker. De duiding werd dit jaar gemaakt. We hebben het betreffende werk hier apart staan en lees hier meer over het werk van de kunstenaar.

Productie van podcasts met SPRTV Productions (toegevoegd: 18 december 2018)

In ons project HaptonomieNet is gestart met het maken van podcasts in samenwerking met SPRTV Productions te Zoetermeer. Inmiddels is er één online waarin de tekst van het artikel ‘De positieve vrijheid van openstellen, beminnen en aanraken’ te horen is. Het artikel was al te lezen in ons Kennisweb haptonomie.

Bijeenkomsten Uithuizermeeden erg mooi en diepgaand (toegevoegd: 2 november 2018)

Twee bijeenkomsten over haptonomie in Uithuizermeeden bij Kantoor Vreugdenhil gistermiddag waren met tientallen aanwezigen erg mooi en zelfs diepgaand. We bedanken alle medewerkers aan de dag waarover hier meer te lezen is. Binnenkort starten er ook bijeenkomsten in Utrecht binnen ons project School voor Vrije Haptonomie.

Informatieve bijeenkomsten Uithuizermeeden volgeboekt (toegevoegd: 23 oktober 2018)

Twee introducties in haptonomie bij Kantoor Vreugdenhil in Uithuizermeeden volgende week zijn inmiddels volgeboekt. De eerstvolgende introductie is in januari in Utrecht binnen een van onze projecten. Alle informatie erover is hier te vinden.

Informatie over haptonomie voor iedereen (toegevoegd: 16 oktober 2018)

Binnen een van onze projecten worden ook in 2019 regelmatig dagdelen georganiseerd met daarin informatie over en demonstratie van haptonomie. Deze kennismaking met het boeiende vakgebied is gratis en opgave noodzakelijk. Lees hier meer, geef u op en wees welkom.

Informatieve bijeenkomsten haptonomie Uithuizermeeden (toegevoegd: 21 september 2018)

Op donderdag 1 november bestaat onze partner en ons administratiekantoor Kantoor Vreugdenhil in Uithuizermeeden alweer vijftien jaar! Dan zullen er daar ook twee informatiebijeenkomsten over haptonomie plaatsvinden. Leuk om te doen en bovenal feliciteren we alle medewerkers van Kantoor Vreugdenhil alvast van harte.

Haptotherapeut Gert Klabbers promoveert in Tilburg (toegevoegd: 11 augustus 2018)

Op 5 september promoveert haptotherapeut Gert Klabbers aan de Tilburgse universiteit met zijn onderzoek naar angst bij bevalling. We zijn heel blij met zijn bijdrage aan het wetenschapppelijke veld van de haptonomie. Het bestuur van Stichting Hapsis Utrecht wenst alle betrokkenen bij zijn promotie een mooie dag toe!

Studiofabriek knapt kantoor- en lesruimten op (toegevoegd: 7 augustus 2018)

Vanaf maandag 22 oktober is Studiofabriek enkele weken tijdens kantoortijden actief met onderhoud in de kantoor- en lesruimten van de stichting. Er wordt dan vooral schilderwerk gedaan. In die paar weken kunnen alleen afspraken in de avonduren en in het weekend plaatsvinden.

Gemeente vervangt deel bomen Eemstraat (toegevoegd: 7 juli 2018)

De Gemeente Utrecht gaat een deel van de bomen in de Eemstraat vervangen. We kijken graag naar de bomen. Het is jammer maar wel begrijpelijk dat het moet gebeuren en we danken de gemeente voor alle zorg. Lees hier meer over de bomen en wat er gaat gebeuren.

Stichting Hapsis Utrecht maakt privacy waar (toegevoegd: 19 juni 2018)

Stichting Kenniscentrum Haptonomie Hapsis Utrecht hecht veel waarde aan het beschermen van privacy en werkt onder andere volgens de wettelijke richtlijnen van de AVG, WGBO en Wkkgz. Lees hier op onze pagina over privacybeleid hoe Hapsis Utrecht privacy in projecten van de stichting en in andere activiteiten waarmaakt.

Aanvullende opleiding familieopstellingen voor therapeuten (toegevoegd: 1 mei 2018)

Onze partner The school of New Directions in Gieten biedt volgend jaar bij voldoende belangstelling een nieuwe editie aan van de opleiding in familieopstellingen. ‘Transgenerationeel werken’ geldt als een uitstekende bijscholing voor (hapto-)therapeuten. Meer bij The school of New Directions en maak uw belangstelling daar alvast kenbaar.

Geen actuele berichten (toegevoegd: 30 april 2018)

Er zijn momenteel geen actuele mededelingen. Raadpleeg de websites van onze projecten die op de beginpagina vermeld staan voor actualiteiten die daarin plaatsvinden.